2012. szeptember 24., hétfő

Mosás-megdöbbentő képekkel

Ez egy kézimunkás blog, de ezt mégis meg kell osztanom Veletek.
Annál is inkább, mert aki ezen az úton (is) indított engem, kézimunkás, blogbarátnő.

Mondhatnám, hogy nagyon környezettudatos vagyok, az igazság azonban jobban közelít ahhoz, hogy zsebérzékeny...Mit veszíthetek alapon kipróbáltam az Ercsu-féle mosószert. Bejött, kb 4-5 hónapja nem is mosok mással, nincs is itthon mosópor. Az öblítőt felváltotta az ecetes illóolajos víz...Epeszappan költözött a fürdőszobába...
Aki ismeri, nem kell reklám. Aki nem próbálta, higgyen nekem, bár bevallom, ilyen eredményre nem számítottam, még akkor sem, ha a résztvevőket hónapok óta tesztelem.
A lányom barlangászni volt szombaton, a képen látható, eredetileg világoskék nadrágban...tegnap (vasárnap) amikor hazajött, mondtam, hogy rakja ki a nadrágot az erkélyre, mert olyan állapotban volt, hogy jobb hely nem jutott eszembe :). Sáros, nyirkos, gyűrött...
Ma (hétfő) reggel beáztattam a fürdőkádba, szórtam rá folttisztító sót és citromsavat, olyan meleg vizet engedtem, amilyen csak a csapból jött. Kb másfél órát ázott, amikor kivettem, akkor a kádban levő maradékról készült a kép. Egy kicsit átdörzsöltem az epeszappannal, főleg a gumis derekának a ráncainál (nem szeretek kézzel mosni, nem sikáltam tisztára) és annélkül, hogy a szappant kiöblítettem volna belőle, betettem a mosógépbe (főzött mosószerrel). 40fokon, másfél óra alatt tökéletesen tiszta lett.
És akkor a képek:
4 megjegyzés:

 1. Hát ehhez nincs mit hozzátenni! :-)

  VálaszTörlés
 2. én csak magamat kényeztettem eddig Ercsu szappanjaival, odavagyok tőlük, na,de már Zoltánt is megfertőztem vele, bár először ő állította, hogy iszonyú száraz lett a bőre, mire kiderült, hogy a bőrradírommal fürdött egy hétig. na, utána eligazítottam, az olívaolajossal jó barátságba került, szereti:)

  akkor mostantól mossunk is Ercsuval? :)

  VálaszTörlés
 3. Magamat is kényeztetem a szappanjaival, de nálunk a fő kéjenc a Vince (Ercsu látta hogyan szagolgatta végig mindet és választott..). Kérdeztem tőle, hogy kipróbálhatom-e a körömvirág szappanját...a válasz: fürödj inkább a rózsaszínnel (az volt az utolsó bolti szappan itthon)

  VálaszTörlés
 4. nagyon jó!:) jó, hogy dokumentáltad;)
  a fiaim is imádják a szappanjaimat, lassan újra rendelnem kell:)
  Zazi, a férjed bőrradíros fürdőzésén jót mosolyogtam:)

  VálaszTörlés