2012. április 2., hétfő

Csajos nap és horgolás

Azt hiszem pont ma van két hete, hogy kedvenc barátnőmmel, Moncsival, csajos napot rendeztünk. Hirtelen ötlet volt, de ha többet készülünk rá, akkor se sikerülhetett volna jobban. Fonalakat nézegettünk, cseréltünk, segített nekem mintát választani egy csodás fonalhoz. Elmagyarázta hogyan kell egyszerűen kezdeni egy kendőt, és kibogozta hogy hol tartok a hónapokkal ezelőtt félretett Laminariával...:).
Éééééésss megtanított a horgolás alapjaira!!! Régen vágytam már erre, nagyon élvezem :)
Ez a kék a bemutató darab:

 És ezt csináltam én:

Azóta már sokkal nagyobb, az itthon található maradék zoknifalak egy részét használom fel hozzá. Egy darabig tudtam úgy csinálni, ahogy tanultam, bár nehezen tudtam összehozni az egyik sorról a másikra való áttérést. Biztosan ez az oka, hogy már nem is kell ilyennek foglalkoznom, ugyanis sikerült azt a részt eltüntetnem :).
Élvezem hogy haladok, próbálom egyre szorosabban és egyenletesebben csinálni, és csodálatosak a színek is.
Én naív kislány egy takarót szeretnék, már azt is kitaláltam, hogy az egyik oldala ez a szép horgolás lesz, a hátuljára pedig valami jó puha termoanyagot kellene varrni.
Aztán egy finom kávéval vagy teával meg egy jó könyvvel kikuporogni a tavaszi napfénybe az erkélyre és olvasni :)

3 megjegyzés:

  1. Majd aztán nem tudod abbahagyni, ha rákapsz az ízére...Ha nem jön semmi közbe, úgy látom,két hét múlva, hétfőn, le tudnám ellenőrizni a "házi feladatodat" :))

    VálaszTörlés
  2. Az nagyon jó lenne!!!(már kb 30*30cm a mérete)

    VálaszTörlés

2023

 Így január végén ideje megírnom az összefoglalót,  a szokásos pár sort az elmúlt évről. A lényeg: nagy baj nem érte a családot, továbbra is...