2012. július 11., szerda

Akár egy gyerek :)

Sok évvel ezelőtt egy kedves kolleganőm (aki azóta a barátnőm lett), azt mondta, olvassak a lányommal együtt. Eszterem akkor kb 8-9 éves lehetett, bevallom, nem gondoltam, hogy ezt a tanácsot meg fogom fogadni. Aztán eltelt pár év, és olvasok, azt, amit a lányom a kezembe ad.
Jelen esetben ez egy háromkötetes regény.
Az első a Borzongás. A történet mostanában már szinte elcsépeltnek tűnhet, mégis lelkesen olvastam, a vérfarkasok és emberek kapcsolatáról, két tini közti szerelem kialakulásáról szól. Kb egy hét alatt olvastam el, nagyon tetszett.
A második kötet a Várunk. A szerelem kiteljesedik, azonban nem lehetnek teljesen boldogok, hiszen új problémák adódnak: megküzdeni a szülők tiltásával, a farkas-ember kapcsolatokkal, az előítéletekkel. Szombaton vettem le az Eszter könyvespolcáról, ma hajnali kb öt órakor csuktam be...nem tudtam letenni, annyira izgalmas volt :). Éjjel valamikor fél 2 körül felébredtem, hogy nagyon melegem van, a forgolódás helyett kijöttem a nappaliba és olvastam a kanapéra kucorodva.
Kíváncsi vagyok a harmadik kötet az Örökké vajon mit fog hozni...néha olyan érzésem volt, hogy nem lehet tovább fokozni a történetet, de aztán kiderült, hogy mégis :)

Nem engedtem még az Eszternek, hogy a Twilight-ot és a többi részét elolvassa...még akkor sem, ha ő egy majdnem 14 éves értelmes, érett leányzó. Ezeket a könyveket azonban minden 12-13 éves lánynak bátran a kezébe merném adni.

Ui: szombaton Eszter már táborban volt, amikor a második kötethez értem. Hallottam a boldogságot a hangjában, amikor a pontosítás miatt rákérdeztem, hogy ugye az a második rész? Örült neki, hogy tetszik nekem ami neki, hogy jól választott, jó könyvet ajánlott nekem.

2 megjegyzés:

  1. Ahogy elkezdtem olvasni a posztodat, egyből a Twilight jutott eszembe. Az én 12,5 évesem imádja ezt a megjelenésétől kezdve, tehát kb. 2 éve, igaz filmen:) Kölcsönkapta könyvben is, de az nem kötötte le. Gondolom a film után már "unalmas" volt. Ettől függetlenül nagyon szeret olvasni.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nyugodtan odaadhatod már neki a Twilight-ot. :)
    Ez a két említett könyv sem szolidabb annál. Egyébként én is imádtam ezeket a könyveket is. (már van harmadik rész?)
    Az én fiam is nagyon szerette, hogy a Harry Potter könyveket én is elolvastam, és tudtunk róla beszélgetni.:)

    VálaszTörlés

2023

 Így január végén ideje megírnom az összefoglalót,  a szokásos pár sort az elmúlt évről. A lényeg: nagy baj nem érte a családot, továbbra is...