2013. január 27., vasárnap

Hosszú sál 2013/2

Eszterem egyszercsak azzal állt elém: Anya, mi a terved azzal a rózsaszínes barnás fonallal, amit a Zsuzsikától kaptunk? Visszakérdeztem: mi a tervem vele? Hááát, jó lenne nekem egy olyan sál, amit sokszor a nyakamba lehet csavarni...
Ez a fonal nagyon vastag, tizes tűvel köthető...többféle variációban kipróbáltam, nem lett az igazi...viszont megállapítottam, remekül bírja a bontást :).
Ekkor jött az ötlet, segítséget kértem a Fb-on, valaki fordítsa le a cimke besején levő leírást...szeretem, hogy nem csalódok az ott létrejött kötős csoport segítőkészségében, jött is a válasz hamarosan. Kipróbáltam, működött, egy bő délelőtt megkötöttem, közben még filmet is lehet nézni :)
Kb 160 cm hosszú lett, az elejét a végével összekötögettem (nincs az a tű, amibe ezt a vastag fonalat bele lehetne fűzni, úgyhogy a varrás elmaradt, csak a lyukakba fűzködtem a kis kezemmel.)

És hogy mi a minta, ami rám teljesen az újdonság erejével hatott? Egy sima, rh, fordított, rh, a következő sorban simára sima, fordítottra fordított, a ráhajtást le kell ejteni, de helyette másikat kell csinálni...
És egy telefonos kép, használat közben:
2 megjegyzés: