2009. október 30., péntek

Blokkolás

Segítséget kérek!
Hamarosan végzek életem első gyapjú sáljával, amit egy nem túl bonyolult csipkemintával kötöttem. A kendős lányoknál olvasom, hogy blokkolni kell. De hogyan? És hol? Nincs kerítésem, mint Moncsinak, és a ruhaszárító is csak az erkélyen fér el, ott meg most nem száradna meg.
És mindenhol, ahol csücsköcskét hullámot találok, tűzzem oda valamihez, hogy feszes legyen?

Előre is köszi ha valaki válaszol

7 megjegyzés:

  1. Én így blokkolok:
    Van egy használaton kívüli kihúzhatós ágyam, pléd van rajta. Fogok 2-3 nagyobb törölközőt, azt még ráterítem, majd a jól lecsöpögtetett, törölközőbe betekert, és már tovább nem csöpögő kendőcskét szétterítem az ágyon. a nyaki-válli résszel szoktam kezdeni, azt jól megfeszítem, és elkezdem gombostűzni, beleszúrom ágyastól-mindenestől. Aztán folytatom a széleivel, feszítem, amennyire engedi. Ha cakkor a kendő széle, akkor értelemszerűen az amúgy is kijjebb érő részeket még feszítem picit, és úgy tűzöm. Elég macerás meló, többször is kiszedem a tűket, és feszítem amíg tudom, persze a szép formáját megtartva.
    Remélem, tudtam valamicskét segíteni. De ha elnézel hozzám, eleinte a kendőimet kifeszített állapotban az ágyon fotózgattam, ott is látható. Sok sikert! És mutasd mihamarabb, alig várom, hogy láthassam:o)

    VálaszTörlés
  2. Szia:)
    Akár szőnyegen is lehet, vagy az ágyon, feltéve, ha a gyerekek nem piszkálják. Én azért raktam a szárítóra, mert csak azt tudtam elzárni előlük;) De jól írtad, ahol egy kicsit hullámos, ott megtűzöd (vagy amilyen formára szeretnéd), ha megszárad nagyon szépen tartja a formáját majd, nem ugrik össze.
    A szárító (vagy kerítés) azért is jó, mert alulról is éri a levegő, így gyorsabban megszárad.

    VálaszTörlés
  3. Én éjszakára szoktam kifeszíteni a kendőt, akkor minden gyerek takarékon van. Volt hogy a padlószőnyegre terített törülközőre gombostűztem fel

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a gyorsaságotokat!

    VálaszTörlés
  5. Nálam egy nagy, vastag vászon van kiterítve a hálóban a padlón, alatta padlófűtés. :-)

    VálaszTörlés
  6. Jaaaaa, elsőbbségivel ment tegnap délután. :-)

    VálaszTörlés
  7. Helló! Én a padlószőnyegre gombostűzöm az áldozatokat. Meg még, mivel béna vagyok, egy kockás plédre szoktam, mert ott - bár nem szabályos négyzethálós - viszonylag lehet követni, hogy legalább nagyjából szimmetrikus legyen, ami nem hátrány :-)

    VálaszTörlés

2023

 Így január végén ideje megírnom az összefoglalót,  a szokásos pár sort az elmúlt évről. A lényeg: nagy baj nem érte a családot, továbbra is...