2009. október 30., péntek

Sálacskám

Kész van! És nekem tetszik!Tudom, vannak ennél sokkal szebb és bonyolultabb csipkeminták, de gyakorlásnak ez éppen jó volt.
A sál mérete 160*32 cm volt blokkolás előtt, 6-os tűvel, 70 szemmel 31-szer kötöttem a mintát. Blokkolás utáni mérete 190*45 cm lett.

Blokkolásnál összeadtam a tanácsaitokat: vastag törölközőre terítettem, elkezdtem böködni a gombostűket, aztán észrevettem, hogy csodálatosan süt a nap...kinyitottam a nagy szárítót az erkélyen, kitettem a kendőt és befejeztem a tűzést. Délután, amikor már nem sütött ide a nap de még nem volt teljesen száraz a sálacskám, Eszterem segítségével behoztuk a Gergő ágyára.. Mert az galériás ágy, így a Vince elől rejtve volt a mű. Este mikor Vincusom a fürdőkádban pancsolt, kiszedegettem a tűket és parádéztam egy kicsit. :)

Néhány gondolat:
 • vizesen nagyon kelemetlen szaga volt a sálamnak...kimondottan büdi volt. Reméltem, hogy a napocska segítségemre lesz ebben is és elvisz a szagot. Teljesen szagtalan és csodálatosan puha lett!
 • Fehér törölközőre terítettem, kicsit megfogta a narancsos-barnás szín. Nem tudom ez mennyire lesz tartós (de a hipó csodákra képes)
 • Nem lett szimmetrikus, de nem feltűnő (főleg, ha a nyakamba csavarom). Ugyanis a széle nem mindenhol lett tűzhető, néhol nagy lett a lyuk (nem egyenletes). Van még mit fejlődnöm...
 • Azt valahol éreztem, hogy a blokkolást nem este kell csinálni, amikor a család már elcsendesedett, legfeljebb a férjem lehetett volna szemtanúja...Eszterem arcát le kellett volna fényképezni, amikor elkezdtem a blokkolást...aztán jött a Gergő is, ugyanolyan pofival...hogy vajon mi a csudát csinál anya...érdeklődés is volt benne, meg csodálat, meg egy nagy adag értetlenség...(A múltkor az Eszter azt mondta az is jó bennem, hogy még nem nőttem fel teljesen)
 • Azt mondta, tetszik neki a minta, majd kölcsönkérheti-e a sál-kendőmet...
 • Azt is mondta, mindig csak az jutott eszébe, amikor nézte a kendőiteket, hogy az ő anyja miért nem tud ilyet. És kiderült, hogy tud, csak "lusta volt"! Nagyon örült neki... én meg egy kicsit meg is lepődtem, hogy nézegeti a blogjaitokat.

13 megjegyzés:

 1. Fölöttébb remek darab lett, a színes is és a mintája is csodálatos.

  VálaszTörlés
 2. Naaagyon tetszik, ügyes vagy! Eszterednek szerintem hamarosan lesz saját darabja, mert az tuti, hogy most megfertőződtél:o)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép lett, használd egészséggel :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon tetszik a színe és a mintája is klassz!

  Nekem a nagyobbak már két csomag gombostűt sajátítottak el, mert mindenki tűzni akar valamit mostanában,csak kötni még nem tudnak!

  VálaszTörlés
 5. Kata! Ilyen szép fonalhoz nem is érdemes túl bonyolítani a mintát! Ügyes darab!!

  VálaszTörlés
 6. Akartam neked emailt írni, de nem találok címet :) Köszike a kedves szavakat, és hidd el, a mamusz egyáltalán nem bonyolult, kezdő horgolóknak is bátran tudom ajánlani, mert egyszerű és gyors sikerélményhez vezet :)

  VálaszTörlés
 7. Szia Kata!!!

  Huh, tényleg nagyon tutti lett a sál, és már jelentkzenék is egyre, csak kár hogy a gyapjút nem bírja a bőröm, illetve a szemem:(
  Nagyon jóóóóóóóó lett, ügyi vagy:)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon tetszik a sálad, szép a mintája! Én is nemrég fejeztem be egy kendőt, Zsófi lányom segített blokkolni, ill. én segítettem neki, mert annyira serénykedett, hogy szinte az egészet Ő tűzködte le!

  VálaszTörlés
 9. Nagyon tetszik a sálad, szép a mintája! Én is nemrég fejeztem be egy kendőt, Zsófi lányom segített blokkolni, ill. én segítettem neki, mert annyira serénykedett, hogy szinte az egészet Ő tűzködte le!

  VálaszTörlés
 10. A technika ördöge lettem és kétszer küldtem véletlen el! Bocsi

  VálaszTörlés