2010. május 31., hétfő

Színek

Mostanában sokat foglalkozom a színekkel. Ez még nem látványos, mert ahhoz idő kell.
Kora tavasszal mondta a kolleganőm, hogy hordhatnék színeket végre. Akkor végignéztem magamon, fekete nadrág, sötétszürke pulcsi, fekete csizma és kabát volt rajtam. Ehhez természetesen fekete táska...ez a mondat azóta is sokszor eszembe jut, főleg ha a nyitott szekrényajtó előtt állok, hogy "nincs egy rongyom amit felvegyek". Szürke-fekete-farmer-fehér póló és blúz-szürke-fekete-barna felsők...ezt mutatja a szekrény, most. Tudatos változtatásba kezdtem: vettem egy piros halásznadrágot és egy tarka blúzt...nem tudom mennyire a lelkiállapottól függenek a színeink, mennyire pl a testalkattól, a magunkkal való viszonytól. Vannak színek, amelyeket teljesen száműztem az életemből évekkel ezelőtt, pl ilyen a zöld és a lila, bordó, citromsárga, a kék se kedvenc, de elfogadom már.

Ha találkozom valakivel, gyakran van olyan érzésem, hogy ő ilyen vagy olyan színű..ez gondolom adódik abból, hogy milyen szín van rajta, vagy milyen a találkozás hangulata.

Ilyen érzés, hangulat lehetett az, amikor megláttam egy fonalat, és eszembe jutott egy nagyon kedves blogbarátnőm:Kékes-zöldes, tarka sokszínű, érdekes.
És nyitott a világra, érzékeny, nagyon EMBER, aki az alkotásai mellett sokat olvas...ezért készült ez:Ezeket az apróságokat kapta Rita a névnapjára tőlem...

13 megjegyzés:

 1. Érdekesek ezek a dolgok a színekkel, de biztos vagyok benne, hogy nagyban tükrözi a lelkiállapotunkat az, hogy milyen színeket hordunk. Az apróságok klasszak :)

  VálaszTörlés
 2. Éljenek a színek! Én piros rajongó vagyok! :-) Benéztem a nyári cuccaimhoz, és azt látom, nincs gond! Türkiz, piros, citromsárga, narancssárga, világoszöld, világoskék, rózsaszín, lila, drapp, fehér, sötétkék, khaki, barna... Minden van. Fekete nincs. :-)

  VálaszTörlés
 3. Szép a könyvjelző, biztosan nagyon fog örülni neki Rita! A zokninak meg annyira jó színei vannak! Nem kéne kiűznöd a színeket az életedből, főleg a zöldet, az nagyon jól áll neked szerintem...

  VálaszTörlés
 4. Rita már megkapta Monorierdőn, a napján, és szerintem tényleg örült neki :)
  Betti: a zöld fonalad volt az első, aminek nekiálltam az új szerzeményeimből...

  VálaszTörlés
 5. Én is néhány színre szorítottam le a ruhatáramat. Nem a hangulat miatt, hanem a szakma miatt.

  Bizonyos szakmák esetén vannak az embereknek előítéletei. Tapasztalatom szerint, ha ezekkel szembe mész, akkor a saját szakmai jó híredet rombolod le; ha ezeket hordod, akkor az emberek öntudatlanul megbíznak benned. És ez nagyon nem mindegy!
  :-)

  VálaszTörlés
 6. MI az, hogy örült neki! Azóta tudja, hol tart a könyvben, nem fázik a lába.. viszont meg kell tanulnia zoknit kötni, mert a gyerekei visítanak. :o)
  Puszillak, Kata, nagyon puszillak... :o))

  Színek? Semmi. Fekete, szürke, zöld. Néha kék. :o(

  VálaszTörlés
 7. Pár éve még a kéket is kékkel hordtam. De szép lassan a barna és a zöld szín átveszi az uralmat a ruhatáramban. A kendőkkel igyekszem egy kis színt vinni az életembe. Bár, ha benézek a kötős szatyorba nem ez látszik.

  Nagyon szép ajándékokat készítettél. Tetszik az a sokszínű vidám zokni.

  VálaszTörlés
 8. Régen én egyszínű voltam, csupán kék, az egyenruha miatt. Civilben is azt hordtam, mármint a kéket. Öregségemre már pirosat is merek, akinek meg nem tetszik az...!

  Kata! Akkor a kék Neked nem annyira jön be? Mert még gondolkodom a "fizetségen", az útiköltséget illetően, és majdnem a kékre esett a választásom.(Azért ez nem "úszod" meg!) ;)

  VálaszTörlés
 9. Moncsi! A fizetséget felejtsd el egy időre mindenképpen, terveim szerint kora ősszel szeretnék segítséget kérni fizetség gyanánt...

  VálaszTörlés
 10. Rendben! Hova megyünk szüretelni? :))

  VálaszTörlés
 11. Tessék színeket hordani, kedves hölgyem!:) Jól állnak neked nagyon is! Ha más nem, akkor legalább a kendőid, egyéb kiegészítőid legyenek azok kezdetben és majd lassan megszokod, hogy nem kell elbújnod.:x:x:x

  VálaszTörlés
 12. Kösz lányok, igyekszem...de nemcsak nekem kell ebben a társaságban színesedni úgy látom. Lehet hogy ha végre tavasz lesz és jó idő, megjön a kedvünk a színekhez.

  VálaszTörlés
 13. Hát, ha még lesz 1-2 olyan tali, ahol csodaszép fonalakat láthatunk biztos színesedik a ruhatárunk.

  Moncsinak őszre ígérted az "utiköltséges elszámolást", nekem is őszre tervezed? :)

  VálaszTörlés