2010. július 3., szombat

Lady of the manor shawl 2010/21

Az úgy volt, hogy...
Szerettem volna egy szép, nagy, olyan igazi burkolózós kendőt...tulajdonképpen ez a vágyam még nem elégedett ki, ugyanis ez sem az lett. Nem csak olyan egyszerű kendőt szeretnék, amit csak köt az ember lánya majdhogynem "ész nélkül", hanem mintásat, hogy gyakoroljam amit az elmúlt hetekben tanultam.
Ez egy nagyon egyszerű minta, még számomra is érthető volt a leírás, és tulajdonképpen ez az első olyan kendőm, amihez egy szó segítséget nem kértem senkitől.
Mérete kb 160*80 cm. Ez egy ekkora nőnek mint én, nem egy burkolózós méret. De hogy ez mekkora lett, azt csak azután tudtam meg, hogy két nap két éjjel megkötöttem.( Szó szerint éjjel, ma hajnalban háromnegyed kettőkor került le a tűről) Majdnem egy teljes motring tolnait használtam el hozzá, nem tudom hány méter lehetett.

És akkor néhány kép:
A blokkolása érdekes volt, elég sokat próbálkoztam, hogy hogyan is oldjam meg azt a feladatot, hogy ennek a szegélye az eredeti képen nem ennyire határozottan csúcsos, hanem inkább gömbölyded, kerek, íves. Így sikerült, nem tudtam több tűvel sem egyformára tűzni a hullámokat :(
Ez olyan igazi beszélgetés közben, játszótéren köthető kendő, és az eredmény szerintem mégis mutatós. Az a "baj", hogy elindult a bogár a buksimban, hogyan is lehetne ennek a kendőnek az elvén valami nagyobbat alkotni. Össze kellene szedni a kedvenc részeket a kendőkből : a Laminária kis csillagait, a virágait, ennek a rácsosságát, a széle hullámait...még alszom rá néhányat mielőtt nekiállok, bár a Laminária maradék fonalából a kis keresztlányomnak kellene valamit csinálni...

Most számomra néhány" netmentes" nap következik, úgyhogy ha nem válaszolok, ezért van (és nem azért mert bunkó vagyok :) )

9 megjegyzés:

 1. Szép lett a kendő is, a fonal különösen.
  Épp ezt csináltam meg én is most, csak még nem tettem fel. Nekem a német neve van meg, Tuch der Gutsherrin.

  VálaszTörlés
 2. Látod, Kata, megy ez neked, mint a karikacsapás! Nagyon ügyes vagy!
  A tervezkedésed kötött eredményére nagyon kíváncsi vagyok.
  Egyébként ívesre blokkolást én több tűvel értem el egyszer. Nem volt egy könnyű menet, de szép lett a végeredmény. Olvasom, hogy te is ezzel próbálkoztál. Ne add fel, sikerülni fog, de tényleg türelemjáték...:x

  VálaszTörlés
 3. Szép kendő!
  Nekem a színe is nagyon tetszik.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon ügyes vagy! Tetszik az új kendőd és a fonalad színe. Én is épp az ilyen fonalamhoz keresgéltem mintát.
  Kiváncsian várom, a kedvenc mintáidból álló kendőt.

  VálaszTörlés
 5. 2 nap, 2 éjjel?? Te már gyorsabb vagy mint één. :))

  VálaszTörlés
 6. Különleges darab, a sebességed pedig ördögi. Nem vagy te boszi?

  VálaszTörlés
 7. Nagyon szépséges lett, és milyen gyorsan elkészültél vele....hihetetlen:) Én ennyit nem is tudok egy helyben ülni.... ezért tart nekem 1 hónapig egy kendő...:)

  VálaszTörlés
 8. nekem is nagyon tetszik a kendőd. Nem kell, hogy nagyon bonyolult mintája legyen ahhoz hogy szépséges legyen.

  VálaszTörlés