2010. augusztus 25., szerda

Naptánc

Szerelem volt első látásra a Naptánc fonalak mindegyike. Nehezen tudtam választani a csodálatos színek közül, először rendeltem egy viszonylag lányos színűt (valamire jó lesz alapon), majd a puhaságát is megtapasztalva már célirányosan a fiúknak 2-2 gombócot. Hogy majd télre kötök nekik sálat meg talán sapkát. Az a dolog egyik része csak, hogy a Gergő közölte, neki sapi nem kell, sebaj. Elkezdtem egy sálat neki...egyszerű csavarást gondoltam a közepére, tetszett is neki, nekem nem, mert hiába tettem a széleire 4-4 szem lustakötést, összepöndörödött. Bontás...rizskötés volt a következő próbálkozásom, 6-os tűvel. Ez se tetszett...mert olyan fura merev lett, ráadásul annyira zabálta a fonalat, hogy a 200m-es gombóc felét elkötöttem, de a kívánt sálhosszúság feléig se értem el...(számomra meglepően jól tűri a bontást ez a fonal)
Most ötleteket szeretnék, Ti milyen mintával kötöttetek, kötnétek fiúgyereknek sálat? Ráadásul olyan kecske és káposzta megoldásra gondoltam, mert nem szeretném ha a két gombócból lenne egy sál, hiszen az kb 5500 Ft, és egyáltalán nem biztos, hogy tavasszal is együtt leszünk (ugyanis néhány sál elpártol tőlünk telente az iskoláig vezető kb 5 perces úton, vagy ki tudja hol)
Előre is köszi a segítséget!

7 megjegyzés:

  1. Ezt a fonalat jól lehet blokkolni, és akkor a sima kötés nem pöndörödik!

    VálaszTörlés
  2. Szia,
    én sok sálat kötöttem bordás mintával(2 sima, 2 fordított)a lányoknak, és nem pöndörödik:))
    Megkaptad a pénzt, ugye?

    VálaszTörlés
  3. Köszi Lányok!
    Gabella: nem tudom hogy lehet blokkolni, csak a bontásig jutottam még

    Gabi: persze, régen megkaptam

    VálaszTörlés
  4. Mit szólnál egy ilyenhez? http://www.knittingdaily.com//media/p/14012.aspx
    Igaz, 320 m-t ír, a napmadár pedig 200 m, de mondjuk jó szellősen kötve kijöhet.

    Egyébként szerintem, ha kevesebből szeretnéd kihozni, akkor ne a hagyományos sál formában gondolkozz. Legyen gombolható vagy pánttal szorosra húzható, emellett maga a nyakmelegítő persze jól nyakra simuló. Sőt, egy baktust is el tudok képzelni, még fiuknak is.

    VálaszTörlés
  5. Nekem is a baktus jutott eszembe. Azt a fonalad feléig szaporítod, onnan fogyasztod. Gyereknek sztem elég is 5dkg, persze attól függ, milyen hosszút szeretnél. xszem.blogspot.com-on Helen nemrég felrakta a leírását.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem is legyen inkább nyakmelegítő, mondjuk valamilyen férfias gombbal, és esetleg csak csavarásból álljon az egész, az talán nem pöndörödik, vagy kosárfonás minta? Ha holnap megtalálom, és érdekel téged, akkor felrakom. És talán nem is hagyja olyan könnyen el, mint egy sálat.

    VálaszTörlés
  7. He-he! kezdek visszatérni a blogvilágba, pont arra a mintára gondoltam (talán egyszer Ahama emlegetett egyszer valamit a kollektív blogtudatról), mint amit mágnes belinkelt, pedig esküszöm, hogy nem néztem meg a hozzászólásom előtt. De ha emlékezetem nem csal, ehhez van egy hasonló, de egyszerűbb minta is valahol, valamelyik könyvemben.

    VálaszTörlés

2023

 Így január végén ideje megírnom az összefoglalót,  a szokásos pár sort az elmúlt évről. A lényeg: nagy baj nem érte a családot, továbbra is...