2013. december 1., vasárnap

2013/21-22 Jön a tél, tehát újabb zoknik


A címmel ellentétben nekem nem kell hogy tél legyen, hogy zoknit kössek :)
(Hogy a két kép miért áll fejjel lefelé, nem tudom, aki tudja szóljon és javítom)

 Ez a barnás vastagabb, mint a megszokott zoknifonal, a hármas tűn teljesen tömör lett, de nem merev, tehát hordható. A fonal egy névtelen, márkátlan, viszonylag olcsó, 75% gyapjú, 25% poliamid tartalmú fonal, 420m/150g, németországi beszerzés.


 A LILA:) Amikor megláttam, rögtön jött a kosárba, annyira tetszik. (az én drága Hugicám azt kérdezte: nem nagyon vad? Nem!!) És Opal :). Imádom, annyira kellemes és tartós, bár most csalódtam egy kicsit: a képen látszik, hogy különböző a minta...össze volt kötve a gombolyag, és mivel alapvetően erős félhomályban kötök, mire észrevettem, már nem volt szívem lebontani.


2 megjegyzés:

  1. Én nagyon ritkán kötök zoknifonalból,általában olyanból kötök ami tetszik, és persze amilyen van, függetlenül attól,hogy zoknifonal-e az illető, vagy sem :)

    VálaszTörlés
  2. Én is kötöttem már mindenféléből, de úgy tapasztalom, a zoknifonal zokninak tartósabb, mint más. A tigrises színű pl műszálas, a színe miatt választotta a fiam :)..És van a készletemben olyan fonal, amiből tudom hogy ha valami lesz ebben az életben, az csak zokni lehet :)

    VálaszTörlés

2023

 Így január végén ideje megírnom az összefoglalót,  a szokásos pár sort az elmúlt évről. A lényeg: nagy baj nem érte a családot, továbbra is...