2010. június 2., szerda

Táska

A táskákhoz való viszonyunk sokféle (itt alapvetően a nőkre gondolok, meg persze a kis nőcikre).

Általában táskát mindig viszünk magunkkal, hiszen ha mást nem is, egy papírzsepit bele kell tenni. A múltkor körbejárt egy játék, hogy mutasd mi van a táskádban...láthattuk (ha eddig nem tudtuk volna), hogy egy női táska mi minden hasznos és haszontalan dolgot rejt.
Anyukám táskarajongó...én is..a lányom is. Megállapítom tehát, hogy ez a mánia anyai ágon öröklődik. És amennyiben a fiam hátizsákjait is belegondolom a sorba, nem is csak a lányos vonalon öröklődik.

Nekem mindig van kedvenc táskám, ennek ellenére nem pakolászok naponta egyik táskából a másikba. Mert az sok idő, és mindig bennem a félsz, hogy valami, ami kellene, fontos lenne hogy velem legyen, a másikban marad. Általában hangulathoz, évszakhoz, alkalomhoz váltogatom a táskáimat. Vannak olyanok, amelyeket szinte szó szerint rongyosra hordok. Mert a táska szerelem..nekem. Minden egyes darab, amim van, megszólított. Hogy az enyém akar lenni. Hogy cipelni akarja a kacatjaimat. Meg a gyerekeimét...
Nem szeretem a kicsi táskákat, a rövidfülüt, a túl mélyet, az egyterűt, a fehéret...most ennyi jutott eszembe. Ha belegondolok, hogy miért nem, arra jutok, hogy mert a mostani életemhez nem praktikus.

Az egyik új kedvencem is ilyen megszólítás volt, kis kényeztetés tőlem nekem, még akkor is, ha már az első pillanatban tudtam, hogy nem egy mindennap nyúzni való Ő...olyan lélek-kényeztető inkább. És tökéletesen működik. Nem túl nagy mérete ellenére, mindennek van benne hely, átlátható. Szeretem. Kímélem.
Ő az:


Na, ki készítette?

A következő, amit a kérésemre készített, annyira tökéletes lett, hogy már azon gondolkodom, télre milyen anyagból kérjek Tőle ugyanilyet.
Anyukája családi táskának "csúfolta"...és miután odaadta nekem, kért néhány képet, amikor már használatban van.

Tessék a képek:


Rafináltan készült, ez a kisebb formája.

Ezen a képen összefogás nélkül, de teljes menetfelszereléssel látható:


És hogy mi is van benne? Belekukkanthattok...:



És akkor véleményt kérek: ez tényleg családi táska? Kb 30*45 cm..

11 megjegyzés:

  1. Azt nem tudom, hogy családi-e vagy sem, de nálam itt kezdődnek a táskák :) Ez pedig nagyon nagyon szép is :) Azt sem tudom, hogy öröklődik-e a táskamánia, de az biztos, hogy ugyanúgy vagyok vele, mint te! Szerelem ez, az biztos :))

    VálaszTörlés
  2. Nekem is ekkora táska kell minimum. Csak én iskolás táskának hívom, mert belefér a spirálfüzet. Akár több is. Meg tankönyv. :o)

    VálaszTörlés
  3. Annyira szépek!

    A másodiknak nálam van a kistesója. :-) Imádom!
    Pedig nem is vagyok táskás, hétköznap egy laptoptáskában hordom a túlélőkészletemet, és egy kisebb ökoszatyorban a reggelimet (palack savó, két gyümölcs). Sose szerettem a textil szatyrokat, de ezt imádom. Narancsos-barnás csíkos, és sütőtökök vannak az összegombolóján. :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik a családi táskád. A méreteit volt szerencsém közelről felmérni. Ideális egy kisgyerekes anyukának... De látom azért 1-2 kötőtű is kapott benne helyet.

    VálaszTörlés
  5. Hát, én igénytelen vagyok. Néha megteszi a nejlonszatyor is. :)

    VálaszTörlés
  6. Most ezt tényleg telepakoltad és nem nagy, nem hiszem el.... de édes vagy... :o))

    VálaszTörlés
  7. Kriszta: :) szerelem

    Altair, én sajnos most nem járok suliba, de amíg a télen jártam, nem volt külön iskolatáskám.

    Ercsu, tudom hogy Tied az eredeti :)

    Kriszti: a tiedben nincs kötőtű? Nálam mindig van, talán azért is kötök sok zoknit, mert kis helyet foglal és bárhova vihetem

    Látod, Rita, nem is nagy, és más is ezt tartja ideális méretnek...én mondtam :)

    VálaszTörlés
  8. Nincs. :( Lehet hogy meg kéne tanulnom zoknitkötni? A több száz szemes csipkemintás sor nem olyan, hogy bárhol, bármikor előkaphatom.

    VálaszTörlés
  9. ez igaz, én se azt cipelem :)

    VálaszTörlés
  10. Oh, ezeket a szépségeket már Monorierdőn is megcsodáltam, bár csak kívülről láttam.
    Én is a családi táskában hiszek, mert nekem is állandó bepakolnivalóim vannak:)) Az a minimum, hogy A/4-es méret beleférjen, legfőképpen kötés-horgolásminták kinyomtatott lapjai halmozódnak fel.

    VálaszTörlés
  11. Szép táska és milyen sok apróság belefér:-)

    VálaszTörlés

2023

 Így január végén ideje megírnom az összefoglalót,  a szokásos pár sort az elmúlt évről. A lényeg: nagy baj nem érte a családot, továbbra is...