2020. május 13., szerda

Happy day 35.

Csodaszépem


Ma délután nagyon vacakul éreztem magam, fizikailag. A fiúk csodálatosan helytálltak: csendben megebédeltek, a Nagyfiú elment boltba, közben időnként rámnéztek, aggódva kérdezték mit tehetnek hogy jobban érezzem magam. Büszke vagyok rájuk.
Kispasi a karantén idején részt vett egy országos fizikaversenyben, amit 7-8.osztályos gyerekeknek hirdettek meg eredetileg, a megváltozott helyzet miatt kitágították a korosztályt. Ő még igazándiból nem is tanul fizikát, hiszen a halmazállapotváltozások, hőtágulás és ehhez kapcsolódó egyszerűbb jelenségek mind ismertek előtte, az órán tanultak csak rendszerezik a tudását. A verseny nevezése egy videó volt, időjárási jelenséget kellett modellezni. A második feladatban valamilyen egyszemélyes méretben megújuló energia alkalmazását, hasznosítását leírni, tervet hogy hogyan valósítaná meg. a harmadik forduló egy teszt volt, ebben Nagyfiú segített neki egy kicsit. Így 14.lett. Nagyon örülök neki, büszke vagyok rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

2023

 Így január végén ideje megírnom az összefoglalót,  a szokásos pár sort az elmúlt évről. A lényeg: nagy baj nem érte a családot, továbbra is...